Folkmilisen har övergivit Slavjansk och Kramatorsk och har nu intagit nya försvarsställningar

5 juli. Följande meddelande kom i morse från folkguvernören i Folkrepubliken Donetsk, Pavel Gubarev.

 

PavelGubarev

05.07.14 (11:12) Meddelande från Pavel Gubarev

”Igor Ivanovitj Strelkov har tagit beslutet att överge Slavjansk. Detta genomfördes under natten. Förlusterna är minimala. Organiserat och samlat drog sig folkmilisstyrkorna bort i riktning mot Kramatorsk, man kommer att fortsätta förflyttningen, till Gorlovka och Donetsk som det verkar. Vi vinner tid genom det här, medan ukrainarna flyttar om sina trupper och artilleri (ukrainarna ”krigar” mest genom artilleribeskjutningar av civila städer). Tiden kan användas på ett effektivt sätt till att avsluta processen kring föreningen av folkmilisens styrkor, deras centralisering under en och samma ledning, till att förbättra kvaliteten på förbindelserna och kommunikationerna, stärka försörjningen av trupperna, framför allt med tunga vapen (artilleri och pansarfordon). Kutuzov retirerade han också, i det låg det en plan. Överhuvudtaget, ryssarna retirerar endast inför en avgörande segerbatalj.

Nu måste man öka det humanitära stödet till Donbass. Igår passerade fler flyktingar den ryska gränsen än under hela förra månaden.”

Gubarevs uppgifter har bekräftats av andra källor inom Folkrepubliken Donetsk, bl.a. av Aleksandr Borodaj. Garnisonen från Slavjansk drog sig söderut. Något senare kom uppgifter om att även det närbelägna Kramatorsk har övergivits.

Enligt Igor Strelkovs Vkontakte-sida (http://vk.com/strelkov_info) har Slavjansks garnison intagit nya försvarsställningar mellan Donetsk, Kramatorsk och Jenakijevo.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s