Utrensningarna i Slavjansk har inletts: alla poliser har anhållits och förhörs angående deras eventuella samarbete med Folkrepubliken Donetsk

5 juli 2014. Utrensningarna i Slavjansk: alla poliser har anhållits och förhörs angående deras eventuella samarbete med Folkrepubliken Donetsk

ZatjistkaSlavjansk

Idag, 5 juli, kom det information från folkmilisens anhängare i det ockuperade Slavjansk om att alla poliser, som inte har lämnat staden tillsammans med folkmilisen, har blivit anhållna av straffexpedetionens bataljoner och har sedan förts iväg till en okänd plats.

Under kvällen kom det en officiell bekräftelse på det. Juntans biträdande inrikesminister, som befann sig i stridsområdet, meddelade att det ukrainska inrikesministeriet (MVS) genomför tjänsteutredning kring varje polis i Slavjansk.

Enligt Sergej Jarovoj, kommer man att utse ny polisledning i staden inom den närmaste tiden, och man kommer att inleda tjänsteutredningar kring alla poliser. Via utredningen kommer man att försöka fastslå om dessa poliser i Slavjansk har samarbetat med Folkrepubliken Donetsk eller inte.

Dessutom meddelade juntans biträdande inrikesminister att många medarbetare för de rättsbevarande myndigheterna i landet är beredda att komma till Slavjansk för att se till att ordningen där upprätthålls.

Källa: http://rusvesna.su/news/1404590496

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s