Julia Timosjenkos f.d. advokat bedriver handel med organ med hjälp av nationalgardet

6 juli. Internethackers har hackat sig in i Facebook-kontot tillhörande Julia Timosjenkos tidigare advokat Sergej Vlasenko. Han brevväxlade från Tyskland med en bataljonschef i det ukrainska nationalgardet och diskuterade frågor rörande organhandel.

Internet är nu fullt med diskussioner efter det att Vlasenkos Facebook-konto har blivit hackat. Bland det material som gjorts offentligt finns hans brevväxling med den tyska kvinnliga läkaren Olga Wieber och en bataljonschef från det ukrainska nationalgardet vid namn Semen Sementjenko. Dessa tre diskuterar handel med organ.

InreOrgan

Enligt Vesti.Ru, försöker den kvinnliga läkaren Olga Wieber skynda på Vlasenko och ber honom att tillgodose snabbare organleveranser, i utbyte lovar hon de ukrainska trupperna materiell och teknisk hjälp. 15 april, när de ukrainska trupperna inledde sin militära operation skrev Wieber: ”Att döma av nyheterna så gynnas vi av dessa händelser. Vad tror du, kommer de att ändra sin kurs?”. Vlasenko svarar, att de kommer att ha gott om arbetsmaterial tack vare deras västliga partners.

I ett av de andra meddelandena kommer Wieber med en ”glad” nyhet om att den senaste leveransen gick åt väldigt snabbt, att kunderna är nöjda och att det finns många nya beställare. Hon beskriver detaljerat vilka beställningar som behövs, till exempel: ”17 hjärtan, 50 njurar, 35 nya leverorgan, 30 bukspottskörtlar och fem lungor”. Som svar lovar Vlasenko att han ska ta hand om det. Wieber skäller systematiskt ut honom för leveranser som är av låg kvalitet, medan han försvarar sig med att arbetsförhållandena är svåra. I en av konversationerna uppmanar läkaren sin leverantör att ”börja arbeta som tidigare”, d.v.s. ta ut organ från ännu levande men svårt skadade och döende personer. Vlasenko svarar bestämt ”nej” på det. Inte p.g.a. några moraliska skäl: han har fått ett förbud om det från SBU-chefen, och han är dessutom rädd för att affären blir offenligt känd.

Efter att ha fått en leverans av låg kvalitet kastar sig Vlasenko över leverantören Semen Sementjenko, chefen för straffexpeditionsbataljonen ”Donbass”. Den senare lovar göra allt han kan. Vlasenko kräver, att Sementjenko måste se till att sådana ”uttag” (d.v.s. av organ) görs strikt enligt föreskrifterna. Olga Wieber: ”Och här är jag. Vår andra leverans har gått åt väldigt bra, kunderna är nöjda. Vad tror du, kommer de att ändra sin kurs?”. – ”Nej, det verkar inte så, så vi kommer att ha gott om arbetsmaterial! ”Våra västliga partners” skapar genom sin politik goda förutsättningar och viktigast av allt – mängden!”, – svarar Vlasenko.

”Beställningarna ökar, har du gott om folk?”, – frågar läkaren sin leverantör. ”Vi klarar oss med tidigare resurser, de jobbar lite intensivare, ingen vill tacka nej till en god förtjänst”, – anmärker advokaten. ”Serjozja, jag har skickat ännu en beställning, men senaste leveransen innehöll många varor av dålig kvalitet! Genom det försätter du mig i ett svårt läge”, – skriver Wieber upprört. – ”Olja, du har inte varit här, du ser inte hur det hela går till, och förhållandena blir bara svårare”, – klagar Vlasenko. Som svar föreslår hon: ”Kanske vi ska arbeta som tidigare? Vi har tillgång till svårt skadade och de vars hopp är ute, och förhållandena är inte mycket sämre?”. – ”Från min sida kan det inte bli tal om detta, och du har hört det från Nalivajtjenko under det senaste samtalet! Stor risk för informationsläckor och alltför många frågor bland den lokala personalen, det vill jag inte ha någonting att göra med!” – skriver Vlasenko.

”Vi har fått problem med den senaste leveransen! Vi har fått många varor av dålig kvalitet, våra beställare är missnöjda! Vi måste agera snabbt! Skynda på lite, för om inte ni hinner inom 14 timmar från uttagsögonblicket, så får vi bara 30 procent av priset! Och det betyder att ni inte får er utrustning, förstår du?” – skriver Vlasenko upprört i en konversation med Sementjenko. – ”Jag är införstådd. Vi försöker, vi har stora förluster, under den senaste aktionen förlorade vi över 20 grabbar!” – klagar leverantören. – ”Jobba på. Nästa uttag måste göras i enlighet med ”föreskrifterna”, gör som du vill! Annars försätter du inte bara mig i ett svårt läge”, –  insisterar Sergej Vlasenko.

Källa: http://www.dni.ru/polit/2014/7/6/274449.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s