Från den ”södra kitteln” till ”Sjachtiorsk-grytan”: karta över de olika frontavsnitten för den 4 augusti

05.08.2014 – 15:35. Från den ”södra kitteln” till ”Sjachtiorsk-grytan”: karta över de olika frontavsnitten för den 4 augusti.

Det står nu klart att omringningen av Donetsk har slutat med en omringning av de omringande trupperna. Försöken med frontala angrepp mot Donbass-huvudstaden leder även de till [för juntan] tårframkallande resultat.

Läget den 4 augusti såg ut som så att fienden försökte attackera med stora styrkor i två riktningar. I sina försök att återta de till folkmilisen förlorade ställningarna i Marjinka-området satte Kiev in pansarfordon. Fienden blev dock tillbakaslagen och retirerade med stora förluster i mankraft, tre förlorade stridsvagnar och en Ural-lastbil med ammunition.

Den blodiga begravningsfesten vid Saur-Mogila fortsätter. Under den första halvan av dagen den 4 augusti försökte de ukrainska soldaterna bryta igenom via Dmitrovka och Kozjevnja till de egna inringade trupperna. I Dmitrovka stoppades de efter beskjutning med pansarvärnsrobotar och i Kozjevnja beströddes de av artilleriets precisionseld.

Man kan också notera de korta och kännbara framstötar, som utdelas av de antifascistiska motståndsstyrkorna på det norra frontavsnittet. Bezlers enheter bedriver ett lovande diversionsarbete och sår förvirring bland de ukrainska styrkorna som belägrar Gorlovka. Mozgovojs spöken rensar Popasnoje från ockupanterna, samtidigt som de på ett lysande sätt stoppar fiendens alla försök att gå in från flanken. I området bortåt Debaltsevo-Depreradovka till förstördes tre Ural-lastbilar för nazisterna, som förlorade 84 soldater.

Förintandet av den vid Sjachtiorsk ärolöst försvunna 25:e särskilda flygburna stormbrigaden tillhörande straffexpeditionsstyrkorna fortsätter.

Källa: http://rusvesna.su/news/1407238500

KartaDonbass30juli-4augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s