FRD:s premiärminister Aleksandr Zachartjenko om juntans användning av kemiska vapen i Dmitrijevka: ”I det området har allt levande dött ut”.

18 augusti, kl. 22:50. FRD:s premiärminister Aleksandr Zachartjenko om juntans användning av kemiska vapen i Dmitrijevka: ”I det området har allt levande dött ut”.

Enligt Aleksandr Zachartjenko, premiärministern i den självutnämnda Donetskrepubliken, har man nu bevis på att den ukrainska militären har använt förbjudna typer av vapen, bl.a. fosforbomber, som brukades av fienden i Mospino.

I byn Dmitrijevka har straffexpeditionssyrkorna använt klusterbomber som innehöll någon okänd kemisk substans.

”I det området har allt levande dött ut. Våra soldater, som var där, har skickats till sjukhus, de drabbades tillstånd är dåligt. Vi har lämnat in prover för analys i Donetsk. När den är klar kommer vi att offentliggöra specialisternas slutsatser”, – förklarade Zachartjenko.

Striderna i regionen fortsätter. Enligt de senaste uppgifterna har folkmilisen lyckats tränga undan armén från Jasinovataja, Gorlovka är inte heller helt blockerad.

Premiärministern tillade att alla vapen som folkmilisen förfogar över har de skaffat sig i strid. T.ex. dagen innan hade självförsvarsstyrkorna erövrat sex ”Grad”-raketbilar från den retirerande fienden, av dessa är fyra funktionsdugliga.

Källa: http://www.kp.ru/online/news/1821692/

KemiskaVapenDmitrijevka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s