Pågående FRL-offensiv norr om Lugansk – civila gisslan befriade från ett minerat tempel

21.08.14 00:45 FRL:s folkmilis har avancerat fram till Severskij Donetsk.

”Donbass försvarare slutför upprensningen av byn Vesiolaja Gora från [ukrainska] straffexpeditionsstyrkor och har attackerat staden Sjtjastie som ligger på andra sidan floden. Folkmilisen håller på att utveckla en offensiv mot Slavjanoserbsk och Krasnyj Jar. Ännu ett anfall pågår vid Lutugino, där juntans styrkor är inneslutna i en ”kittel”. Banderiternas anfall har framgångsrikt slagits tillbaka vid Stanitjno-Luganskoje och Vergunka”, – meddelar nyhetsbyrån Voenkor.info.

Enligt en bedömning som gjorts av Voenkor.info är motoffensivens deklarerade mål att driva juntans trupper längre bort från Lugansk och därigenom beröva dem möjligheten att beskjuta staden, samt att bredda brohuvudet på Severnyj Donets vänstra strand. För närvarande utgörs detta brohuvud av en smal remsa med barrskog mellan byn Stanitjno-Luganskoje och den med Ryssland gränsande floden Derkul.

Man försöker dessutom rensa Novosvetlovka från straffexpeditionsstyrkor för att trygga leveranser av humanitär hjälp till Lugansk från Ryssland. Man har lyckats befria civilinvånare som hade blivit tagna som gisslan i denna by som ligger längs Krasnodon-motorvägen. De hölls i ett minerat tempel, men folkmilisen lyckades neutralisera de banderofascistiska monstren och hindrade dem från att spränga byggnaden tillsammans med helt oskyldiga människor.

Källa: http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_12854

FRL-flagga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s