På bårhusen i Donetsk ligger omkring 400 oidentifierade kroppar

30 september. På bårhusen i Donetsk ligger omkring 400 oidentifierade kroppar.

På bårhusen i Donetsk ligger just nu omkring 400 oidentifierade kroppar, som representanter från FRD och FRL samt internationella observatörer har funnit i utkanterna av staden.

Enligt den lettiske människorättsaktivisten Einārs Graudiņš så har han tillsammans med andra experter från EU-länderna besökt två massgravar. Han berättar att civilinvånarna hade tydligen slängts ner i gropen i all hast och låg där under ett tunnt lager av jord.

De rättsbevarande myndigheterna håller just nu på med att gräva fram kropparna. De dokumenterar varje framtagen kropp, genomför en undersökning av dem och skickar kropparna till bårhuset.

”F.n. finns det enbart på bårhusen i Donetsk omkring 400 oidentifierade kroppar. Det antalet kommer att växa i takt med fortsatta utgrävningar av de upptäckta gravarna”, – sade Graudiņš till ”Rossijskaja gazeta”.

Kvinnliga lokalinvånare har för honom berättat att de ukrainska soldaterna rånade deras hem och gick sedan till posten där de ställde sig i kö för att skicka över bytet till sina familjer.

Källa: http://www.kp.ru/online/news/1858313/

OSCE observers take pictures at the site where pro-Russian say is a mass grave with five bodies, in the town of Nizhnaya Krinka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s