När lögnen blir till sanning

FosforbomberDonbass

Det är oroande hur Sverige och en stor del av dess befolkning öppet vädrar sin skräck för Ryssland i allmänhet och Putin i synnerhet. Man ser ryssar i varenda buske och stöveltrampet från deras invasionsstyrkor kommer att eka bland husen i Stockholm vilken dag som helst enligt media och övriga propagandamonster. Men vad grundar sig dessa påståenden på?

Goebbels sade en gång att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så blir den sanningen till slut. Man påstår att Ryssland just nu rustar upp sin krigsmakt något så kopiöst så man nästan storknar. Budgeten för detta uppgår till cirka 88 000 000 000 USD och det är onekligen mycket pengar. Men man skall kanske jämföra det med siffran 640 000 000 000 USD vilket är vad USA använder för att hålla igång den mest dödliga krigsmaskin som världen någonsin skådat. Dessutom gör Ryssland något som alla länder gör med jämna mellanrum. Man moderniserar sin krigsmakt.

Russofoberna påvisar gärna vad Sovjet gjorde för att beslysa hur ond ryssen är. Men Sovjet har ganska litet att göra med dagens Ryssland. Säger man något annat så är man en indoktrinerad person som i den stunden som personen påstår detta har förvandlats till en ren lögnare. Man skall bedöma Ryssland för vad Ryssland har gjort och om vi tittar på vad detta skräckens imperium stått för som möjligen kan ha skrämt oss och andra sedan Sovjetunionens fall så blir resultatet inte det russofoberna vill.

Boris Jeltsin var en ledare som de flesta i väst var nöjda med att ha i Moskva. Det kan man förstå eftersom han mestadels var berusad och egentligen bidrog till att hålla Ryssland nere vad gäller utveckling och helt enkelt förmodligen utan uppsåt, såg till att Ryssland alltmer från att ha varit en supermakt istället sågs som en svag och tandlös stat där människor levde i misär och knappt hade mat för dagen. Där korruption, organiserad brottslighet och fattigdom härjade fritt. Om denna bild var sann eller inte kan de som levde i Ryssland då bäst svara på. Att den bilden av Ryssland var stark i väst är dock ett faktum och att väst såg det som något bra är också ett faktum, vilket är närmast pinsamt och skamligt att man kan önska ett annat folk ett liv under de omständigheter som man i alla fall inbillade sig var verklighet i Ryssland.

Under de år som gått sedan 1991 så har Ryssland varit inblandat i konflikter i Transnistrien där de stod på samma sida som Ukraina bland andra mot Moldavien. Resultatet blev att Transnistrien i och med detta blev mer eller mindre oberoende. Detta krig tros ha krävt drygt 630 dödsoffer. Vidare har man också varit inblandade i stridigheter mot den ingusjiska milisen. Man deltog i inbördeskriget i Tadzjikistan där man bland annat bekämpade talibaner. Kriget i Tjetjenien där man slagits mot mujahedin. Kriget i Georgien, som var en följd av att Georgien anföll Sydossetien. Det pågår fortfarande konflikter i Kaukasus där Ryssland är inblandat där de slåss mot mujahedin.

Ukraina har de blivit beskyllda för att ha invaderat runt 11 gånger under sommaren fast OSSE förnekar att detta skett. Märk väl att ENDAST det sistnämnda är direkt under Putins ledning. Alla dessa konflikter har krävt cirka 220 000 dödsoffer (Ukraina inte medräknat eftersom man inte vet om Ryssland är inblandat eller inte). Jeltsin, den av väst accepterade ledaren var ansvarig för att Ryssland blev delaktigt i de allra flesta av dessa konflikter. Sedan kan man väl återigen påpeka att i vissa av dessa konflikter har det handlat om att kämpa emot talibaner och islamister som om de slagits mot väst hade kallats terrorister. Ryssland har blivit anklagat för krigsbrott i Tjetjenien som (högt räknat) kan ha föranlett runt 500 civila dödsoffer. Det är mycket allvarligt och inte acceptabelt på något sätt. Detta är vad Ryssland gjort som alltså bör ligga till grund för Sveriges skräck. Vi tyr oss gärna till USA och närmar oss NATO i denna skräck för ondskan i öster.

Låt oss då se vad demokratins förkämpar haft för sig sedan 1991. Man invaderar Irak 17 januari 1991. Kriget leder till att Iraks infrastruktur i stort sett totalförstörs och landet har fortfarande inte återhämtat sig. Man har medverkat i kriget i Somalia i olika roller sedan 1992. Man krigade på Haiti 1994. Serbien bombas 1999. Afghanistan invaderas 2001 i en operation som fortgår än idag. Irak invaderas än en gång 2003 och USA är alltjämt närvarande i landet. Man bombar Libyen och ser till att Khadaffi mördas 2011. År 2014 deltar man i det irakiska inbördeskriget där man säger sig bomba ISIS. Likadant i Syrien. Både Ryssland och USA kan ha deltagit i fler konflikter men i bakgrunden under dessa år. Dessa konflikter där USA varit och är delaktiga i varierar alltid antalet dödsoffer beroende på källan. Enligt oberoende källor och fiender till USA och NATO är siffrorna höga medan USA och NATO närmast menar att deras vapen inte dödar särskilt många över huvud taget. Man kan nog med all säkerhet, lågt räknat och om man också tar hänsyn till de siffror USA redovisar, räkna med att i de krig USA varit och är delaktigt i har runt 1 800 000 dödsoffer krävts.

USA har blivit anklagat för krigsbrott åtskilliga gånger i Afghanistan och Irak. De har använt vapen på olagliga sätt då de använt klusterbomber mot civila samt vit fosfor, även det mot civila. De har brutit mot FN:s stadgar då de flertalet gånger gått i krig i strid med dessa stadgar (Kosovo, Afghanistan, Irak för att nämna några). De har anklagats för tortyr ett flertal gånger. De har anklagats för människorättsbrott ett flertal gånger och de har fortfarande fångar på Guantanamo som ännu inte åtalats, vilket är ett brott mot internationella lagar.

USA har enligt källor inom CIA på olagliga sätt – enligt internationella lagar – bytt ut regeringar som inte passat dem. De har i vissa fall använt uppviglare för att genomföra dessa operationer där dödsoffer krävts. Kiev senast. USA har spenderat ofantliga summor på att föra krig runt om i världen allt medan deras egen befolkning alltmer hamnar under den nivå som räknas som fattigdom. En stor del av befolkningen står utan sjukvård. En del samhällen har så hög arbetslöshet som 80%. Istället för att lägga pengar på att bygga upp detta och säkerställa sin egna befolkningens framtid lägger man istället pengar på att förgöra andra länders befolkningars framtid. Allt detta som en del anklagar Putin för att göra.

Irak är en tragedi utan motstycke om man ser till tiden efter andra världskriget. 1,5 miljoner irakier har mist livet för en demokrati som aldrig kom och aldrig heller kommer. USA började montera ned det landet 1991 och håller fortfarande på. Iraks sjukvård raserades helt efter kriget 1991 och har aldrig fått återhämta sig. Det var en sjukvård som förmodligen höll bäst klass av alla i regionen före det. Eftersom landet utsattes för sanktioner kunde man aldrig heller ha varken medicinsk utrustning eller tillräckligt med läkemedel. Vanligen lättbotade sjukdomar blev dödliga och offren för detta var och är mestadels barn.

När USA 2002 satt i FN och visade upp en liten tub med vad som visade sig vara tvättmedel och satellitbilder över de anläggningar som Irak använde till att tillverka och förvara kemiska stridsmedel i (som uppenbarligen bara existerade i fantasin hos personer i den amerikanska ledningen), svalde världen dessa utstuderade lögner utan tvekan. Vad som följde var ett av de största krigsbrott som någonsin begåtts som bara kan överskuggas av det nazisterna stod för under andra världskriget och det folkmord som USA har utsatt sin egen ursprungsbefolkning för.

Ett namn som sticker ut från kriget i Irak är Falluja. Ett namn som bör sättas in i samma kategori som Lidice, Guernica, Hiroshima, med flera. Falluja utsattes för hämnden över fyra amerikaners död. USA gick in i Falluja i april 2004. Man stängde tillfarten till sjukhuset. Man posterade ut soldater kring sjukhuset och satte prickskyttar på taken. De sköt mot ambuanser och sjukhusets dörrar. Allt detta är krigsbrott. Under denna första hämnd dödades mellan 600 och 800 civila. Men detta var inte nog. Senare samma år gick man in i Falluja igen. Ett sjukhus som var skyddat av Genèvekonventionen jämnades med marken. Fallujah General Hospital intogs och personal bakbands och misshandlades. Amerikanska prickskyttar på sjukhusets tak sköt på allt som fanns i närheten som inte tillhörde egna styrkor. Den Irakiska Röda Halvmånen vägrades tillträde till staden och antalet civila dödsoffer på en vecka uppgick till 6 000 – 8 000 vilket innebär att det på en vecka dödades fler civila irakier än vad hela operationen i Irak kostat USA i form av dödsoffer.

År 2008 räknade man med att cirka hälften av Iraks läkare hade lämnat landet på grund av hot om våld, misshandel och i vissa fall rädslan för att bli mördade, vilket flera inom den yrkeskåren blev. Över 2000 läkare har dödats i Irak och om inte direkt på grund av USA’s soldater så på grund av att desamma inte kunnat garantera säkerheten efter en illegal ockupation de gjort sig skyldiga till. Dricksvatten och fungerande avlopp blev lyx i dagens Irak. Kvinnor och barn är alltid de mest utsatta i krig. Kvinnor som en gång i tiden arbetade som trafikpoliser, lärare, domare, läkare och mer vågar knappt lämna sina hem och det var inte bättre när USA hade soldater posterade på flertalet platser i landet. De vågade inte gå ut då heller. Irak slungades brutalt tillbaks till stenåldern av USA’s bomber och dödspatruller. Allt medan indivder i USA, inkluderat medlemmar av regeringen och amerikanska storföretag tjänade miljontals dollar på det helvete man tvingade på irakierna.

Idag slaktas folk i Irak av ISIS. En produkt av USA’s demokratiseringsprocesser. De utbildades och utrustades av USA för att slåss mot Assad i Syrien. Det var helt i sin ordning att element från Al-Qaia och andra terroristorganisationer ingick eftersom de enligt en företrädare för den amerikanska regeringen ansåg att de tillför stridserfarenhet och höjer stridsviljan. Man hade inte lärt sig av misstaget med Al Qaida som också är en produkt av USA och CIA. USA har begått krigsbrott i Afghanistan i form av olika massakrer, där kanske bombmattor över civila områden sticker ut. Drönarkriget man bedriver delvis i Afghanistan är förkastligt då flertalet civila fallit offer för detta helt i onödan.

Ukraina är det senaste landet i raden av tragedier som orkestrerats av USA. Victoria Nuland sågs dela ut mat och annat i Kiev innan statskuppen ägde rum där. Man kunde höra hur företrädare för USA beslutade i telefonsamtal i förväg vilka som skulle ingå i en kommande ukrainsk regering. Protesterna i Kiev var på väg att avslutas. Man hade beslutat om att den sittande regeringen skulle avgå och nyval skulle hållas. Demonstranterna var på väg att nöja sig med detta då det hela tog en mycket obehaglig vändning. Extrema krafter i Ukraina tog över och scener som närmast påminner om Nazi-Tyskland under 1930-talet utspelades. Högerextrema for fram i städerna och misshandlade och mördade människor. Folk dödades på Majdan av prickskyttar som i ett reportage av ZDF uppenbarligen tillhörde demonstranternas egna sida. I vart fall sköts de från båda sidor. Man såg poliser brinna träffade av molotovcocktails och annat. Dessa demonstranter som tog vid var allt annat än fredliga. De var spjutspetsen på en olaglig statskupp. I Odessa kulminerade det sedermera med att så många som kanske 100 människor brändes inne, sköts till döds eller slogs ihjäl i och kring en fackföreningsbyggnad. En ny regering kom till makten som bestämt och av en ren slump – naturligtvis – såg den i princip ut som det där telefonsamtalet jag skrev om förutspådde.

De brott som högerextrema stått för skulle nu utredas och högste chef för den blir naturligtvis justitieministern. Problemet med det var att han tillhörde Svoboda. Det parti som fördömts av EU så sent som 2012 på grund av deras nazistiska åsikter. En mördare skall aldrig få utreda sina egna brott. Några Krimbor som var på väg hem från Majdan blev brutalt överfallna av högerextremister och Ryssland valde då att med de trupper de redan hade på Krim säkerställa området för att undvika de händelser som utspelats i Kiev och på andra platser. I östra Ukraina ville folket inte tillhöra Ukraina och valde att folkomrösta likt Kiev om framtiden. Resultatet blev nästan lika överväldigande där som på Krim. Detta kunde inte Kiev tillåta fast det är fastslaget i FN-stadgarna att de har rätt till detta. Man rullade ut kanoner och tanks istället för att göra det rätta. Påhejade av väst utrustade man bataljoner som Ajdar och Azov bestående av högerextremister. Dessa skickades till östra Ukraina där de begått ett flertal krigsbrott. Detta styrks av Amnesty International. Ukraina beskjuter civila mål i östra Ukraina med Grad- och Tochka-U-raketer. Detta är krigsbrott. Humans Rights Watch styrker detta. De beskjuter civila mål med klusterbomber vilket HRW också intygar och New York Times rapporterar om det. De använder vit fosfor och detta är också krigsbrott. Paramilitära bataljoner som tillhör Kiev begår mord och dumpar sina offer i massgravar.

I Ukraina pågår allt detta medan man i Sverige förnekar existensen av vare sig högerextrema, krigsbrott, civila offer på grund av Kievs aktioner och mera. Detta är en skam eftersom man då samtidigt genom sin tystnad ger dessa ekon från ett mycket dystert förflutet makten att göra det som de gör. Det är inget annat än en skam att USA och EU ens samtalar med en regering som använder sig av fascistiska mördarband som drar runt i östra Ukraina på en våldtäkts- och mordturné. Man fördömmer det inte. Man nämner det inte ens i Sverige.

Man jagar istället ryssar i skärgården och blundar helt för verkligheten. Ryssland har beskyllts för det mesta under det senaste året. Man berövar HBTQ-personer deras rättigheter fast ryska lagar går hand i hand med andra länders lagar som vi anser är helt ok. Man begränsar äganderätten för utlänningar i deras media. Ja, man väljer nu att lägga sig på en nivå som är jämförbar med Frankrike, Storbritannien, Japan, Australien och USA. Vad förfärligt. Man kränker svenskt luftrum. Ja under det senaste året har man kanske gjort det och i så fall i cirka en minut totalt sett. Men inte så konstigt då det är lätt hänt med tanke på hur det ser ut norrut från Kaliningrad. Kaliningrad är ju ändå Ryssland. USA kränkte vårt luftrum under en och samma dag i drygt 14 minuter med ett spionplan. Man hinner göra väldigt mycket på 14 minuter. Det är en kränkning av historiska mått och möjligen den längsta vi någonsin utsatts för. Dessutom befinner sig det planet väldigt långt hemifrån.

Rysslands facit sedan 1991 är ganska humant och fredligt om man jämför med USA. Men orden som Bush sade kanske skrämde de flesta? Han sade nämligen att antingen är ni med USA eller så är ni med terroristerna. Vilken retorik för en statsman med makten över världens mest dödliga krigsmaskin som obönhörligen utökas och expanderar rent geografiskt år efter år. Ryssland är i det närmaste omringat av amerikanska trupper. Man förväntas ändå behålla en krigsmakt som hör historian till. Vi kan inte kräva det av ett land som ideligen underförstått hotas på flera sätt och dessutom i realiteten hotas av amerikansk militär på alla fronter. Det är inte scouter USA har på sina baser. Det är soldater tränade för att döda för vad än deras regering hittar på. Det är soldater som företräder den enda nation på vår jord som oavbrutet begått krigsbrott och brott mot mänskligheten i 4 762 dagar i en och samma följd. Längre än Tysklands nazister.

Vi i Sverige måste ha kalkylerat fel någonstans i val av vänner. Skalar man av det och tar det till ett annat plan kan man säga att vi valt att vara vän med den mentalt oberäkneliga mördaren och tagit avstånd från den som motarbetar honom. Ryssland börjar resa sig igen. Från att ha varit ett land som man tycker att man kunnat skämta om som ett misärens näste har det börjat förvandlas och det skrämmer. Det är Putin som i väst personifierar denna förändring och hotet. Det de gör är inte något ovanligt eller extremt på något område. Men det spelar tydligen ingen roll. Världen får panik vad Ryssland än gör. Eller världen är det ju knappast. Bara de indoktrinerade så kallade västländerna med sin till stora delar hjärntvättade befolkning som lyssnat alltför ofta på lögnen så den till slut har blivit sanning.

Jake Kayzer

En reaktion på ”När lögnen blir till sanning

 1. ”Budgeten för detta uppgår till cirka 88 000 000 000 USD och det är onekligen mycket pengar. Men man skall kanske jämföra det med siffran 640 000 000 000 USD vilket är vad USA använder”

  Om vi talar om ryss-skräck i Sverige, varför dra in och jämföra med USA?
  Om svenskar är rädda för invadering av ryska trupper i Sverige, varför säga att USA är så mycket värre?
  Vi vet vad USA gör och åstadkommer, men det hotar inte Sverige vad jag känner till.
  Nöjda med Jeltzin? Var det inte så att vi vanliga svenskar mest skrattade åt alkoholisten?
  Med de satelitsystem världen förfogar över, spelar kränkningar över luftrum över huvud taget någon roll?

  Det är mycket man frågar sig, kanske alltför mycket man inte vill veta.
  Men vad är det som säger att inte RysslansPutin önskar sätta ära i att återskapa
  Sovjetunionen till det skräckvälde det en gång var? (Vilka skäl skulle han i så fall ha till det?)
  Varför inte försöka ta reda på av vilka skäl vi skulle ha anledning att vara rädda, och
  av vilka skäl vi i så fall inte behöver vara rädda! För oroliga är vi .. och något bör vi väl i alla
  fall beakta vårt dyrt betalade försvarsväsen i fosterlandet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s