Margot Wallströms öronbedövande tystnad om Ukraina

Margot Wallströms öronbedövande tystnad om Ukraina

Följande stolta inlägg postades igår (27.11 2014) av Sveriges nya utrikesminister Margot Wallström på hennes Facebook-sida:

”Under mitt besök i Ukraina besökte jag Majdantorget för att hedra dem som dödades under oroligheterna när demonstranter krävde ett öppnare och mer demokratiskt land. Foto: UD.”

MW-huvudinlägg

Wallström hade dock missbedömt kunskapsnivån och analysförmågan hos de människor hon nu förväntas representera. Det visade sig att hennes läsare var mycket mer pålästa i ämnet än vad hon ville inbilla sig.

En strid ström av kommentarer började rasa in på hennes FB-sida där Sveriges utrikespolitiska hålling i Ukraina-frågan sågades i fotknölarna. Wallströms hållning i Ukraina-frågan blev föremål för en svidande kritik byggd på källbelagda fakta.

I smyg började vissa skribenters inlägg försvinna, men de finns nu, som tur är, sparade. Här är ett av dem från Mira Vukovic:

Mira Vukovic Skall du till Dambas också och hedra massakrerad Rysk befolkning! Skäms du inte ???Har du ränt samvete överhuvudtaget? Har Sverige fortsatt att följer traditionen? En gång med nazister alltid med nazister! Som tur är så finns det hederliga Svenskar men tyvärr inga politiker bland dem…
Fy skam!

MirasKommentar

Margot Wallström har fortfarande ännu inte mäktat med att besvara något av de många inläggen. Hennes kompakta tystnad är öronbedövande!

Vi gör en lång historia kort och låter kritikerna komma till tals:

Jake Kayzer Fascistkramare. Varför lade Sverige ned sin röst när det gäller resolutionen i FN som syftade till att fördöma nazism? Här hemma skall ni oja er angående SD medan ni blundar för att polischefen i Kiev är en nazist och i parlamentet sitter befälhavaren för nazisterna i Azov. Duktigt jobbat av er.

Egon P Schiele Stort misstag av dig Margot Wallström. Du fortsätter att stödja en nazistisk regim i Kiev. Sverige är mycket riktigt ett av de länder som har stött Maidanrörelsen mest intensivt. Men vi skall inte vara stolta över Carl Bildts ”framgångar” utan vi skall skämmas över dem. Jag får intrycket att du helt enkelt inte är påläst utan bara följer Carl Bildts instruktioner och det är mycket dumt.

Patrique Ståhl Dordevic Svensson, Är man bara nazist som sysslar med etnisk rensning om man mördar judar? Men om man mördar Ryssar då? 6 miljoner oskyldiga civila rysktalande ukrainare vill man fördriva från östra Ukraina. Är man inte nazist då?

Är ryssar inte lika mycket värda som judar eller alla andra?

Paul Stellmach Ukrainare är slaver, precis som Ryssar och Polacker. Tyska nazister såg de aldrig som jämbördiga utan använde de som verktyg för att göra smutsjobbet. Det är samma sak som händer idag, bara det att nazisterna som använder sig av Ukrainare som verktyg kommer inte enbart från Tyskland. Många i Ukraina (främst i den härskande oligarkklassen) tror på fullt allvar att EU ser de som jämbördiga och planerar på att göra Ukraina till en del av den ”gemenskapen”. Därför utför de villigt order i förhoppning om att bevisa sig vara värdiga. I själva verket Ska Ukraina utgöra ett hårt exploaterat protektorat därifrån man suger ut spannmål, gas och superbillig arbetskraft och dit man istället skickar sina konsumptionsvaror så att tom de pengar Ukrainska livegna tjänat går tbx till främst Tyskland. Das Reich marscherar igen och blicken är riktad österut….Wallström lyder och rabblar slogans i takt med stöveltrampen.

Jake Kayzer Natalia Svensson, lever du i tron om att Nazister bara gav sig på judar? Antar att du inte ser på Ryssar som människor utan en lägre art som tycks vara brukligt i Ukraina för en del. Tack och lov har jag bekanta i Ukraina som visar att det existerar tänkande och intelligenta människor även där fortfarande även om man är från och bor i Kiev. Man tvingas vara försiktig dock med att visa att man faktiskt har litet mer förstånd än de som hyllar Bandera och annat patrask.

Jake Kayzer Kan upplysa dig också om att Tyskar utrett skjutningarna på Maidan och det var enligt dem troligt att demonstranterna sköts av kuppjuntans folk.

Paul Stellmach http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573923/Estonian-Foreign-Ministry-confirms-authenticity-leaked-phone-call-discussing-Kiev-snipers-shot-protesters-possibly-hired-Ukraines-new-leaders.html Bara detta borde trigga en MYCKET omfattande utredning av vad som hände. Dessvärre vägrar nazister i Kiev utreda vad som hänt och vem som sköt. Banditerna som styr i Kiev kämpar för sitt (politiska) liv och skulle de utreda vad som hänt och redovisa det, hade strömmen av Europeiska skattepengar strypts och då kunde de inte längre berika sig och sina vänner. Detta bevisar förståsinte att det var Kiev banderastas som låg bakom morden…men det bevisar definitivt faktum att Kiev banditer inte vill att sanningen kommer fram och att de därför vägrar att genomföra en opartisk utredning under internationell kontroll. Banditer sopar igen spåren och EU applåderar. Det är människor som MÖRKAR sanningen och ljuger och som kan mycket väl vara skyldiga till att ha beordrat och betalt MORD som Wallström besöker och skakar hand med.

Jake Kayzer Länkar tack? Natalia Svensson, om du nu är så engagerad i det som händer i Ukraina borde du väl ha ett visst intresse av att finna sanningen innan du yttrar dig i ämnet? Men här kan du se en video om skjutningen på Maidan som alltså är från Tysk TV. https://www.youtube.com/watch?v=Ew9NPPtYScY

Sedan kan du läsa detta: http://www.academia.edu/8776021/The_Snipers_Massacre_on_the_Maidan_in_Ukraine

Detta bör i alla fall få de flesta att ifrågasätta vad som egentligen hände. Sedan kan man gå vidare och lära sig ännu mera och bilden blir en helt annan än den som Kievjuntan och deras styrda media och deras allierade brottslingar i EU och USA förmedlar.

Katarina Lindquist Barinova Det verkar som om du har en mycket märklig definition av demokrati. Det fanns en överenskommelse som innebar presidentens avgång följt av val. I stället genomfördes en blodig statskupp, som resulterat i ett splittrat land och tusentals döda. Skammen borde vila tungt över alla som stödde denna variant av demokrati. Statsmakten i Ukraina bestod av korrupta tjuvar, men den var legitim och det fanns förutsättningar för positiv utveckling. Det vi har nu, efter dina ”frihetskämpar” har gjort sitt, är en makt bestående av mördare.

Vem av alla era hycklande politiker som stödde utvecklingen tar ansvar för det lidande som pågår i Donbass? Vem ska hela människorna, deras hem och samhällen? Vem lägger kransar på deras dödas gravar? Du borde skämmas. Jag gör det när jag ser dig på Maidan, från djupet av mitt hjärta. Fy!

Oleg Mezjuev 1. Ingen beordrade att skjuta människorna i Kiev den 20.2 2014. Det var den dåvarande oppositionen som låg bakom allt mördandet där. Samtalet mellan Catherine Ashton och Urmas Paet avslöjade just det. Tyska kanalen ZDF gjorde en noggrann undersökning av dödsskjutningarna på Majdan och kom fram till exakt samma sak. Kulhålen i träden sköts med kulor som kom från ”Hotel Ukraina” som låg bakom de avancerande demonstranterna. Det hotellet var då under Majdan-folkets kontroll.

2. Den nuvarande illegala kuppregeringen i Kiev (Kievjuntan) bedriver ett betydligt mycket brutalare mördande i östra Ukraina (Donbass). Man skyr inga medel. Man använder ballistiska raketer (Tochka-U), fosfor- och klusterbomber, MRLS-system (exempelvis ”Grad”, ”Uragan”, ”Smertj”) för att helt på måfå beskjuta bebodda kvarter i städer som Donetsk, Gorlovka, Lugansk och många fler. Hittills har enligt officiella siffror ca 4500 människor dött i Donbass (jämför med de 80 på Majdan – som även de dödades av samma sida). Inofficiellt har bortåt 50000 redan fått sätta livet till i Donbass, men varför skall Margot Wallström bry sig om sådana petitesser?

Bland offren i Donbass finns många barn. Skulle vilja se Wallström fälla en tår till deras minne.

3. Majdanisterna slaktade minst 48 demonstranter i Odessa den 2 maj. Kanske så många som 116 eller ännu fler. Skyldiga till det dådet går fortfarande fria, Kiev blockerar alla försök till att händelsen skall utredas på ett objektivt sätt.

4. Bortåt 900 000 flyktingar från Donbass har flytt till Ryssland bort från Kievs ”demokratiska” bomber.

Så tala inte om demokrati. Du har uppenbarligen ingen som helst koll på fakta i ämnet.

Katarina Lindquist Barinova Det var kanske ryssar som stod för våldet på Maidan också, som tog makten med våld, och i Odessa? Azov bataljonen? Att ge Ryssarna skulden för statskuppen som orsakat allt detta är bara löjeväckande. Det är sorgligt att Ukraina inte förmår annat än att sälja sig till väst och spotta på sina bröder.

Paul Stellmach http://www.dailymail.co.uk/news/article-2573923/Estonian-Foreign-Ministry-confirms-authenticity-leaked-phone-call-discussing-Kiev-snipers-shot-protesters-possibly-hired-Ukraines-new-leaders.html Samtalet avslöjade att det fanns starka misstankar och att Kiev banditerna inte omedelbart inledde en omfattande och grundlig utredning talar sitt tydliga språk. Deras handlande är bevis…på att de ville dölja sanningen.

Paul Stellmach Vad ”demokrati” beträffar så finns det inte i Sverige. Här finns demokratur och det är en viss skillnad. Inte mycket att hurra för. I FN exekverar Sverige andras order när det ska röstas…och kallar det för ”koordinera” som om Sverige var UK, FR och DE jämbördiga och skulle kunna ”koordinera” ens sina toalettbesök med….Sverige UTFÖR ORDER och Wallström säger det hon blir tillsagd att säga. Det är demokrati. FAst visst…du kan rösta på vem som helst (bara det inte är SD för då stigmatiseras du och bespottas) och säga ”DU” till alla. Det måste jag tillstå. Folket fördummas och intalas att de har något att säga till om …medan deras skattepengar slussas ut till Luxemburg vid stora sjukhusbyggen och vårdbolagen tjänar en fet hacka på att sko sig. Svensken kan gny hur mycket hen vill…politruckerna skrattar populasen i ansiktet och fortsätter att ta för sig vid grytan. Jösses …vilken naivitet. Så sätt dig inte på höga hästar lilla gumman. Du vet inte ett skit om demokrati för att du har hela ditt liv varit livegen och lurad…och på sin höjd enl traditionen ”knutit näven i fickan”…Bara för att en hund kan skälla hur mycket den vill och kan äta sig mätt innebär det inte att den inte är fastkedjad vid kojan och någons ägodel…

Paul Stellmach Nedskjutningen av MA flyget utereds fortfarande. Det finns INGA som heslt slutsatser som pekar på att det skulle vara Novorossiajs styrkor som sköt ner planet. Påstående att det skulle ha varit sk Proryska Separatister (alltså Ukrainska medborgare som har Donbass som sitt hem) är ju bara ett påstående som inte bevisats av någon utredning (den utredningen pågår fortfarande vad jag vet). Varför då kräka ur sig primitiva och uppenbara lögner ??? Statusen på den utredning som pågår är att det fortfrande är öppet och INGET som pekar på inblandning från Rysk sida har påvisats. Inga indicier ens, men givetvis gott om spekulationer och lögner (som numer inte haglar lika ofta märkligt nog…) Bättre kan du lilla nasse.

Markus Limmergård Varför Natalia har fel om Maidan: https://www.youtube.com/watch?v=fWkfpGCAAuw

Markus Limmergård …om Odessa: https://www.youtube.com/watch?v=H4dJRnI-X8Q

Markus Limmergård …och MH17: https://www.youtube.com/watch?v=b67OGUsQC44

Ulf Sandberg Något har blivit väldigt mycket farligt fel i den bild som sprids om Ukraina av västmedia. Det är riktigt, riktigt otäckt o vad hjälper det att domen över de som blundar med båda ögonen över alla nazister på höga o betydande poster, kommer om 30 år. Nä, vandra ni med USA-imperiet in i ännu ett krig…

La Katja Jag är i stor väntan när du ska besöka de dödas gravar och massgravar i Donbass. Där barn, kvinnor och gamla har mördats av ukrainska armén. En av snipers var ju bland annat svenska nazzen Mikael Skillt. Och de levande inbrända i fackföreningshuset i Odessa?

Eller stödjer du bara nazisterna i Ukraina?

Jan Hellman HELT otroligt att stödja en statskupp där man störtat en folkvald president med mindre än ett år kvar vid makten genom att ta hjälp av två nazistiska partiers väpnade grenar!! Margot Wallström är ute och cyklar. Att gå i Carl Bildts fotspår i detta är HELT fel väg att gå. Sorgligt att se.

Jake Kayzer Margot, tänker Svenska UD agera mot de Svenska nazister som strider för Kievs sida i Donbass och som ingår i bataljoner som anklagas för krigsbrott av Amnesty International ? Eller tar det emot nu när ni inte ens kunde fördöma nazismen genom att våga rösta JA i FN? Ser man på en karta som visar vilka länder som röstade NEJ eller lade ned sina röster ser det ganska pinsamt ut. Borde inte EU, mest av alla kunna fördöma nazismen? Även om det är ”demonerna” i vårt stora östra grannland som kommit på förslaget?

Patrique Ståhl Dordevic Det är inte för sent, för dig Margot Wallström, att förbättra de diplomatiska relationerna med Ryska Fredsfederationen istället för att stödja den etniska rensningen av ryssar i östra Ukraina som finansieras med (bl a ) svenska skattemedel.

Klicka för att komma åt ukraine_sv.pdf

Goran Brankovic Kallar du Ukraina med det första och det tredje största parti som förbjöds dagarna innan valet för demokratiskt?

Madeleine Génevieve Skamligt, att stödja en nazistisk regering som genomför genocid på sina egna medborgare.

Goran Brankovic Ja hoppades Margot på mer ärlighet och förnuft, jag har röstat på er många gånger men nu vill jag bara en sak. Att din regering faller

Evert Larsson Det är verkligen uppmuntrande att läsa alla kunniga kommentarer.

Jag tror inte det kommer att leda till någon kursändring, för den bestäms i Washington och Bryssel.

Men nu känner du åtminstone till vad delar av Sveriges folk tycker och att möjligheter finns att de även i den smala åsiktskorridorernas land finns möjlighet att den tar sig organiserat uttryck.

Lasse Antonsson Har mycket svårt att förstå att du hyllar Carl Bildts krigsäventyr i Ukraina.Trodde faktiskt att du var sosse , men nu framstår du allt mer som en moderat ! Tvi vale Margot Wallström ! Att du sen hyllar den nyfascistiska ledningen i Ukraina gör ju inte saken bättre !

Andrej Malinin Du måste verkligen vara dum, eller är du bara en cynisk hycklare som ger ditt stöd till den fascistiska juntan i Kiev. Det är de asen som står ansvariga för all blodspillan!

Isberg Mickael SD i Sverige duger inte men Packet i Ukraina och Usa duger … möjligen är det privata affärer som styr den Politiska villjan ?

Per Igerot Ja här hemma är det rabalder om en politiker skall vara på samma fotografi som Jimmy Åkeson men utolands kan man åka ock gulla med renodlade nazister, nynazister och diverse antidemokratiska företrädare.

Emil Cvijanovic Det här kan låta något udda, och man bör förhålla sig skeptisk till uppgifterna, men en EU-tjänsteman som ville förbli anonym ska ha berättat för nyhetsbyrån IBNA att den tiger som misstänks ha dödat utrotningshotade getter, alltså Putins tiger, i flera dagar ska ha matats med Muammar Gaddafis ”våldtäktsviagror” (som allmänheten i Sverige och världen fick kännedom om i mångt och mycket tack vare vår nuvarande utrikesminister som på den tiden innehade en annan ansvarsfull post). Kan detta stämma och vilka möjligheter finns i så fall för Internationella brottmålsdomstolen i Haag att utreda och lagföra den gärningsman som matat den huvudmisstänkte tigern med de ovannämnda tabletterna? Och kan Vladimir Putin lagföras med hjälp av bestämmelsen om befälsansvar i artikel 8 (2) (e) (x) i Romstadgan för Internationella brottmålsdomstolen?

Markus Limmergård En påminnelse om de som tror att Maggan är en demokrativän: https://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

Victor Yuri Sandoval Hinojosa Sverige behöver verkligen en freds- och alliansfri politik men du dödar dessa möjligheter genom att stödja ett fascistiskt regim och blunda för dess gärningar. Hoppas du brinner i helvetet! Skäms av att röstat på er block!

Michael Skalenius Helt underbara kommentarer här i fältet. Glädjande att se att Sveriges folk fått upp ögonen för den här fruktansvärda propagandan och kålsuperiet!

Fortsätt så !

Michael Skalenius Hyckleri! Mycket prat om de svenskar som strider för IS men föga tal om de 30 svenskar som åkt ner för att att stödja den nationalsocialistiska revolutionen som även fullhjärtat stöds av Svenska regeringar oavsett färg. Har tappat förtroendet helt och hållet för svensk politik och svensk media.

Vi blir minst lika hjärntvättade här i Sverige som vi anklagar andra länder för hjärntvätt av sina befolkningar!

Нада Нововић Margot. Fascistkramare som Carl Bildt.

The documentary ”Blood and tears of Ukraine”

Mikael Forsberg Mycket bra dokumentär du hittat om vad som hände i Ukraina. Det är förvånansvärt om inte Wallström känner till någonting alls av detta? Om hon vet vad som hänt och ljuger om det hela så är hon en lika motbjudande fascist som Bildt.

Нада Нововић Maksym Mozok They who live and who are killed in Donetsk and Lugansk are not Ukraines, not people for you?
They are ”just Russians”. So you think. I understand your ”fascist kramare” perspektive. Tragic!

Markus Limmergård Till alla Margots följeslagare som har köpt den förljugna mediebilden om Maidan för att berättiga gränslöst rysshat, ta en titt på detta så ser ni vad som de facto skedde: https://www.youtube.com/watch?v=fWkfpGCAAuw

Elena Turial Jag beklagar att du är sä hjärntvättad. Eller att någon tvingar dig att säga och göra såna hemska saker! På majdan var det fullt med kriminella, de misshandlade och mördade poliser och andra männislor som inte gav de stöd att förstöra landet. De brände ihjäl poliser när de fortfarande levde, OCH DU HEDRAR DE??? Margot Wallström hur sjuk och sadiskisk är du??!! Varje dag är det oskyldiga barn och människor som blir mördade i öst ukraina, varför hedrar du inte de??!!!

Egon P Schiele Margot. Såg bilderna igår när du la ner blommor för att hedra minnet av de som dödades på Maidan. Men frågar du dig vem som dödade dem och varför? Du vet förhoppningsvis att dina vänner i Kiev vägrar utreda detta. Du vet förhoppningsvis också att det finns bevis i form av ett telefonsamtal mellan Catherine Ashton och Estlands utrikesminister där det sägs att det var ledarna för Maidan som själva organiserade dödsskjutningarna, allt för att skapa kaos. Vet du inte det kan det möjligtvis ursäktas att du kommer helt fel men vet du om det och ändå agerar som du gör finns det inga ursäkter. Då tar du medvetet ställning för att Sverige skall stödja en nazistisk regering som ägnar sig åt folkmord.

Julianna Strandberg Ivo Brncic, du tar ingen hänsyn what so ever till faktum att Krim är en republik, och det alltid var så. Det betyder att Krim har sin egen separat från Kiev regering, parlament och konstitution och är berättigat att utföra referendum utan att fråga Kiev. Vilket skedde i maj. Innan du pratar om Krim, läs på fakta.

Lira Damirova Margot , folk i Ukraina hoppades på att etablera demokrati i sitt land och få ett bättre och värdefullt liv! Men vad är det för kaos ni åstadkommit i Ukraina? Det gör ont när man ser folket där lida av fattighet, ständig rädsla för att förlora sina nära och kära i kriget? Varför levererar ni, neokonska huligangänget, vapen till Poroshenko och hans regering som han sedan använder för att bomba civilbefolkningen i Sydöstra Ukraina, bara pga de vill inte hänga med med eran nazistiska ideologi? Vad är det för slags demokrati, där man slutar utbetala pensioner till pensionärer i Donbass? Vad har de gjort för fel? Bomba dagis, skolor, sjukhus, ålderdomshem? Är det demokratins värderingar och sätt att åstadkomma makt? Kan du ge åtminstone ett exempel på något land där ni, korrumperade neokoner, åstadkommit fred och demokrati med hjälp av vapen och blodiga statskupp? Innan du överhuvudtaget använder ordet ” demokrati” läs på vad den innebär !

Julianna Strandberg Majdan har ingenting att göra med frihet och demokrati. Tvärtom det är en militär maktkup som ändrade regimen i Ukraina från mindre bra till katastrof: nu är nazi kom till makten. Vad hedrar Margot egentligen på torg i Kiev? Fascism?

Wlodzimierz Cwejman hur var det med Viagra i Libyen, MARGOT?? Var har du lärt dig att ljuga utan minsta motstånd? Passa på att hedra dessa stackare som har blivit mördade i Donbass av dina nya favos under Bandera flagga.

Victor Yuri Sandoval Hinojosa Och vad ska ni göra då Majdanutye? Förfölja oss så som ni gör med ukrainska kommunister? Bränna oss så som i Odessa? Vi är inte rädda för er idioter!

Pascal Verdin Partiet Svoboda symbol är SS runen Wolfsangel. Fran SS divisionen Das Reich, var ukrainska SS Galicias soldater krigade. Den här divisionen har bränt ner och dödat mer än 600 personer i byn Oradour-sur-Glane i Frankrike i juni 1944. Här var det enda känd fall i kriget av en ettarig bebis korsfäst.

Du borde skämmas att ge din stöd för de där nuvarande skitstövlarna som är stolta av vad deras förföräldrar gjorde ! Ha mördat tusentals polacker, judar och ryska krigsfangar.

Caroline Billi Berglund Varför berömma en krigshetsare som Carl Bildt för hans utrikespolitiska linje mot Ryssland. Nyhetsförmedlingen av vad som hänt i Ukraina har varit jättedålig och propagandistisk i Sverige.

Egon P Schiele Men nu har ju Margot Wallström deklarerat att hon skall föra en ”feministisk utrikespolitik” (Vad nu det är?). Att det sen visade sig att det innebar att hon skulle trava vidare i Carl Bildts alltför stora fotspår, som nu i Ukraina, är förstås en stor besvikelse.

Krystian Karolak Domrachev Störtande av en demokratisk regering och presidentval under ett inbördeskrig, är det mer demokratiskt? Låter nästan som att du borde gå om studierna.

Krystian Karolak Domrachev Det jag läst är att den ”gamla regeringen” var folkvald. Vare sig den va bra eller dålig i folks tycke. Och sluta använda barnsliga argument med att man ska flytta. Håll dig till saklighet

Krystian Karolak Domrachev Det är allmänt känt att Yanukovich va korrupt, ingen säger emot det. Samma sak gäller här med Bildt, men vi startar inte ett inbördeskrig bara för att en del av oss är emot honom. Korruption bemyndigar inte ett inbördeskrig.

Ulf Sandberg Natalia Svensson – 1) Världen är fylld av korrupta osmakliga valda presidenter. Isf röstar folket bort honom/henne. Det var ett år kvar till valet ! 2) Veckan före kuppen var det högst hundratal på Majdan, följde allt via liveweb. Nuland o USA släppte lös nazistvåldet, 3) Ett avtal gjordes upp av alla parter utom USA, hur allt skulle lösas på fredlig väg, USA stoppade. Du är alltså för att störta korrupta folkvalda, att ingångna avtal bryts, att USA bestämmer folks öden. Det är inte jag.

Alexander Alex Natalia Svensson Svar mig då varför Yulia kan fortfarande va med å styra landet? Du mins vell att hon blev fengslad för maktmisbruk och att ha tagit massa pängar från staten som hon också ble dömt å återbetala

Juri Mirlander Margot blundar för faktum att Kiev begår ett brott mot mänskligheten i östra ukraina genom att bomba ci ilbefolkning

Alexander Alex Sverige stöde Hitler i sitt krigståg mot att utplåna Norge och Nu med ditt stöd för etnisk rensning i Ukraina.Vad tänker du med?

Ewa Strandberg Jag beundrade dig då du stod upp för Palestina men efter besöket i UKraina har du sjunkigt djupt ner i en brun sörja..Få se om du har stake nog att kravla dig upp ur den.

Stefan Andersson Förklaringen till den svenska regeringens osannolika ensidighet i även den här frågan ges i det här citatet av Rysslands utrikesminister –

”I have spoken about it more than once and we have ample proof of the fact that American ambassadors and envoys across the world seek meetings at the highest level to argue that the corresponding countries are obliged to punish Russia together with them or else face the consequences.”

http://vineyardsaker.blogspot.fi/2014/11/absolutely-crucial-statement-by-foreign.html

Man kan ju undra vad det är de hotas med. I första hand skulle olydnad säkert innebära en attack från media-hundarna.

Tomas Ericsson Ukrainska militären mördar folk varje dag, varför tittar du bort wallström?

Egon P Schiele Margot. Du säger att svenskar är rädda för Ryssland (Aftonbladet 11.16) men frågar dig inte varför. De har nu i snart ett års tid pågått en intensiv desinformations- och demoniseringskampanj mot Ryssland i svensk press och från svenska politiker. Inte bara i Sverige utan hela Europa. Att Balterna är särskilt rädda är väl pga det nära samarbete som den kände russofoben, vår ex-utrikesminister, haft med dessa länder. Det är lågt, skamligt, utan vare sig moral eller respekt. Budskapet är enkelt. Ryssen kommer. Hata allt vad Ryssland står för och dess ledare! Jag känner många Ryssar i Sverige som tar väldigt illa vid sig. Alla förstår ju varför. Man vill tvinga in Sverige i Nato. Någon Warszawapakt finns ju inte längre. Alltså konstruerar man ett nytt hot från öster. CB var stolt på sin twitter häromdagen och skröt med att för första gången var det nu mer än 50% av svenskarna som ville gå med i NATO. Men lite osäkert förstås så vi kör några vändor till. Några stora feta rubriker till om det stora ryska hotet och snart är vi uppe i 70 %. Hoppas innerligen att du inte följer samma skamliga väg i utrikespolitiken

Lisa Engström Jag blev för övrigt RADERAD på Svensk Näringlivs kontrollerade Public Service SVT Din Röst – hur det nu kommer sig att det privata näringslivet är public service arbetsgivarorganisation….är inte det korruption? Nåväl, jag fick inte bara detta inlägg som visar misshandeln av den ukrainska TV-chefen som blev misshandlad av representanter från det fascistiska Svoboda-partiet utan jag fick dessutom ALLA mina inlägg som jag hade skrivit under 11/2 månad, där många av dem handlade just om statskuppen och fascisternas övertagande i Ukraina och där jag bland annat framförde kritik mot EU och USA samt BLOCKAD! Så fungerar den så kallade yttrandefriheten i den lilla korrupta lydstaten Sverige. http://m.youtube.com/watch?v=cmWB7O4j1rk

Lisa Engström Jag undrar om Margot sov sig igenom det fascistiska övertagandet i Ukraina, då EU och USAs guldgossar i Svoboda och Right Sector spöade på ukrainska TV chefer för att de uttryckte sitt stöd till Ryssland, tände på fackföreningsbyggnaden i Odessa, då över 100 oskyldiga civila innebrändes och blev brutalt Nedskjutna av de EU och USA stödda OPTOR rent-mob miliserna. Det är SKANDAL av vi har en sådan dåligt påläst Utrikesminister. ditt förtroende är förverkat. Du ska nog ta dig en fundera över om du överhuvudtaget skall fortsätta som Sveriges Utrikesminister.

Svein Henry Mortensen Du bevittnar förspelet till tragedin i ukraina. Ta dig en tur österut och bevittna vad dina nyvunna vänner åstadkommer mot sina egna. De bombar och mördar människor. Vem har gett dig mandat att åka dit och ge dessa nazister pengagåvor.

Pia Alm Demir Att du stödjer fascisterna I Ukraina är skrämmande, Margot

Susz Stensson Ja-det är sorgligt och hemskt med alla civila som mördats- men nazist/fascistpartiet Svoboda måste fördömas-även de svenska nazister/fascister som lärde sig mörda i det kriget! Vad annat är rimligt ? Vidare: Så oerhört viktigt med en helhetssyn/agerande ur utrikes och säkerhetspolitisk syn. Nazisten/fascisten tillika polismördaren Jackie Arklöv är bara en av fler i den kretsen från Sverige som tränat i att döda utomlands: http://expoidag.blogspot.se/2014/10/jihadresorna-ar-inte-vart-enda-problem.html

Pia Alm Demir En del av oss har haft vidöppna ögon i många år, Michael, o vi är förbannat glada att äntligen tillhöra en grupp som är värd vårt deltagande.

Stefan Nilsson När ser vi protester mot IS … selektiva protester mot våld visar på selektivt avståndstagande till våld vilket i sin tur visar på bristande empati och bristande tro på demokrati och allas lika värde. Hårda ord? Nja, när S inte tar ställning mot folkmord är inga ord för hårda.

Bengt Blomberg Ett djävulens sett att människan kan komma så långt ner i skiten så hon dödar och lemlästar. Samma sak hände i Jugoslavien i början på 90-talet! Hittar inga ord i detta helvete!

Sasa Partalo Vi är definitivt på väg mot en skarp konfrontation med Ryssland, ev fullskaligt krig. Mycket starka krafter som är svåra att mota drar åt det hållet.

Fråga: Hur positionerar sig Sverige i denna kommande konfrontation?
Kommer vi att samarbeta fullt ut med NATO mot Ryssland eller ställer vi oss neutrala till det?
Vi har att välja på krig ihop med USA/NATO (som i fallet Afghanistan/Lybien) eller fred med Ryssland.

Vad säger du Margot, har vi något val? Eller är besluten redan fattade? Det ser så ut nämligen.

Jag är pessimistisk!

Jörgen Sjöbeck Sa hon något om nazisterna också, där bl à svenska nassar är med?

Toni Sandström Ja mer öppet och demokratiskt blev det ju INTE det kan vi vara säkra på

Pia Alm Demir En EU tjänsteman??? Hur jävla trovärdig är man då?

Mikael Forsberg Vet Wallström verkligen ingenting om hur väst (inte minst Bildt) drev och stöttade den blodiga statskuppen i Kiev? https://www.youtube.com/watch?v=yu8KTiLsLJw&spfreload=10

Somir Sinharay Majdan är inte demokratins seger! Det var pöbeln som störtade en folkvald president som då redan deklarerat sin avgång. Skulle det ske för att man ville vandra bort från EU hållet så hade kuppen istället fördömts av EU. Men nu var pöbeln pro EU. Skamligt men också ett bevis på den lekdemokrati vi lever i.

Walter Heilig Margot. Menar du att UKRAINA har blivit fri efter dess nazist regering ?

Mira Vukovic Fy… Skamligt…Margot! har du nån samvete överhuvudtaget???
http://www.intermagazin.rs/wp-content/uploads/2014/07/untitled-Copy-porosenko-9373ed.jpg

Paul Stellmach Yanukovich må varit korrupt men han var konstitutionellt vald. Varför hedrar du inte de offer oligarkernas Valtzmanns (han som vill heta Poroschenko) och Kolomoyskis banditer mördar i Donbass ? Även de kräver ett eget demokratiskt land. De har bott där i generationer och vill inte vara nassarnas undersåtar och EUs livegna. Passade du på att hedra de som Kievs nazister mördade i fackföreningshuset i Odessa ? En utrikesminister med mycket mycket smutsiga händer vi har, händer som hon skakar med nazister i Kiev…En liten hejduk som läser ur ett manuskript som givits henne av hennes herrar. När Valzmann är borta, Novorossija fritt och Ukraina faller i små bitar kommer folket där att minnas de som knuffade in deras land in på undergångens väg med glada tillrop och generösa löften som aldrig infriats. Margot fäller krokodiltårar medan hon servil som hon är träffar banditen Valtzmann / Poroschenko så att han får legitimitet för sitt mördande av Ukrainas medborgare i Donbass. Historiens dom kommer att vara hård. Precis som den var när Sverige senast lierade sig passivt med nazister.

Tony Pettersson Hyllades fascisterna också?

Gunnar Forsgren Man kan tro att politiker i ledande befattningar har råkoll på vad som händer och hänt där ute. Men kanske de ändå stängs ute från verkligheten mer ju närmare toppen de når ? Och att friheten att tänka/agera självständigt är kraftigt beskuren ? I så fall är ju befattningen inte värd att inneha. De som historiskt innehade ett brinnande patos överlevde ofta inte i sin roll, medan de som var marionetter i stället inte gjorde befattningen till vad som hade varit möjligt.

Och diskussionen är inte slut i och med det. Den pågår fortfarande och vi väntar otåligt på att vår utrikesminister ska ta bladet från munnen… om hennes arbetsgivare tillåter det.

Oleg Mezjuev

En reaktion på ”Margot Wallströms öronbedövande tystnad om Ukraina

  1. Ping: Ukrainakrisen: Från Nuland-kakor till ett nytt kallt krig | ANTI-EUROMAIDAN SWEDEN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s