Daily Mail: NATO bör vara beredd på att Ryssland kan ta Polen på en dag

”Ryssarna kan ta Polen över en natt”, menar den brittiska tidningen Daily Mail. Militära experter använder det som argument för att militarisera Polen ytterligare i syfte att, som det sägs, ”hålla tillbaka” det påstådda ”ryska hotet”.

Ett analyscenter inom NATO har nu släppt ett 25-sidigt dokument i vilket man uppmanar NATO att göra mer för att hålla Ryssland ”inom ramarna”.

I rapporten erkänner man dock att det är svårt att förutse den exakta tidpunkten för den ”ryska invasionen”. Men man försäkrar att den kan komma som ett resultat av att ryssarna misstolkar NATO:s avsikter.

DailyMailRussianInvasion
Det sägs i rapporten att ”Ryssland döljer sällan sina sanna avsikter. Tvärtom har ryssarna öppet uttalat sig om dem”. Men tillägger att väst ”har valt att inte tro på ryska försäkringar”.

För att ta Polen måste Ryssland gå igenom Lettland och Litauen, prognoserar de militära strategerna från Daily Mail, eller så lyckas ryssarna att övertala Vitryssland att lämna en korridor.

Under de för inte så länge sedan avslutade militärövningarna Anaconda-16 som genomfördes i Polen deltog över 30 000 NATO-soldater. ”Under tiden bygger Ryssland en ny militärbas i Klintsy, endast 750 km österut”, – konstaterar Daily Mail upprört.

”Och visst: Ryssland bygger en militärbas på sitt (!) territorium. Mellan Polen och denna bas ligger 600 km vitryska områden, eller om ni så vill, 750 km ukrainsk mark”.

”Kommer Ryssland under tiden att påstå att man inte utgör något hot för de f.d.sovjetrepublikerna?”, – undrar man på Daily Mail.

Russofobin i de västliga massmedierna blandad med hejdlösa anklagelser riktade mot Ryssland, för att Ryssland skulle vilja anfalla alla sina grannar samtidigt, är ingen nyhet. Men ju närmare vi kommer en eventuell upplösning desto mer absurda blir dessa anklagelser.

Oleg Mezjuev

Källor:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3705545/Nato-prepare-overnight-Russian-invasion-Poland-ship-missiles-region-say-experts.html

http://rusvesna.su/news/1469388766

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s