USA:s State Department anser att Ryssland bör föra bort trupper från det södra militärdistriktet

Amerikanska UD (State Department) anser att Rysslands utökning av sina väpnade styrkor inom det södra militärdistriktet (som omfattar Rysslands södra områden, inklusive Kaukasus och Krim) motverkar försöken att få stopp på våldet i Donbass. Det sade under onsdagen State Departments officielle talesman, John Kirby.

StateDepartmentUnder en briefing blev han ombedd att kommentera den ryske försvarsministern Sergej Sjojgus uttalande om att Ryssland till följd av NATO:s trupputökningar i östra Europa, situationen i Ukraina samt de internationella terroristorganisationernas aktivitet sedan 2013 har bildat 4 divisioner, 9 brigader och 22 regementen inom det södra militärdistriktet. Bl.a. har 2 raketbrigader utrustade med ”Iskander-M” skapats.

”Vi har sett meddelanden om detta. Och om de är sanna, så strider detta mot försöken som syftar till att få stopp på våldet som pågår i Östra Ukraina samt mot Rysslands åtaganden inom ramen för Minsköverenskommelserna”, – förklarade Kirby.

Enligt honom ”vittnar dessa meddelanden om att Ryssland ökar på sina militärstyrkor på Krim”. ”Vår inställning till detta är känd: Krim är en del av Ukraina”, – sa State Departments representant.

Kirby lade till att ”varken USA eller NATO utgör något hot mot Ryssland”, och att NATO dessutom är en försvarsallians.

Övers. av Oleg Mezjuev

Källa: http://rusnext.ru/news/1469645802

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s