State Departments ändringsförslag om fredsbevarande styrkor i Donbass

14 september 2017. USA:s utrikesdepartement (State Department) har offentliggjort den amerikanska hegemonens inställning gällande fredsbevarande styrkor i Donbass. Amerikanerna är inte nöjda med vissa av kompromisserna – fredsbevararna måste få tillgång till Lugansk- respektive Donetskrepublikens hela territorium, inklusive gränsen mellan de båda republikerna och Ryska federationen.

StateDepartmentDonbassForceRysslands inställning består i att frågan gällande gränskontrollen skall avgöras först efter det att Kiev har uppfyllt alla sina åtaganden i Minsköverenskommelserna.

USA ignorerar i praktiken den här logiken och föreslår istället att republikerna ger upp kontrollen över sina gränser. State Departments representant sade att denna inställning delas av EU:s ledande stater, inklusive Tyskland.

Om fredsbevarande styrkor förs in enligt den amerikanska modellen så kommer det att innebära att Kiev får alla sina krav tillfredsställda, vilket i praktiken för situationen tillbaka till det ursprungliga vägskälet – valet mellan krig och kapitulation i en situation där möjligheter till att frysa konflikten saknas.

Om man bortser från den tomma retoriken och förhoppningar om förbättrade relationer mellan USA och Ryssland, så står den nuvarande amerikanska administrationen principiellt kvar i de gamla kraven som fanns formulerade i Obamas ultimatum, vilket den amerikanska sidan ännu en gång har bekräftat genom sina konkreta handlingar.

Källa: http://rusnext.ru/news/1505341597

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s