WADA lägger ner 95 av 96 utredningar mot ryska idrottare

12 september 2017. Tidningen New York Times skrev igår att WADA har nu lagt ner 95 av 96 utredningar mot ryska idrottare som tidigare pekats ut som dopningsmisstänkta.

WADA-NYT2016 publicerade den oberoende WADA-kommissionen under ledning av Richard McLaren två delar av en rapport där 96 ryska idrottare pekades ut som misstänkta för att ha använt förbjudna dopningspreparat, meddelar New York Times. I rapporten hävdades det också att över ryska 1000 idrottare hade varit involverade i det påstådda fusket. Enligt rapporterna hade manipulationerna med dopningsproverna skett i olika tävlingar i 30 idrottsgrenar. McLaren hävdade också att Ryssland hade ett statligt system som systematiskt sysslade med att manipulera de ryska idrottarnas dopningsprover och därmed skyddade dem mot att bli avslöjade.

Enligt New York Times information har WADA i 95 av 96 fall inte lyckats hitta några hållbara bevis på att de ryska idrottarna verkligen hade fuskat och därmed brutit mot de internationella antidopningsbestämmelserna. Idrottarnas namn och idrottsgrenarna avslöjas dock inte.

De bevis som finns är otillräckliga för att man ska kunna hävda att dessa 95 idrottare hade brutit mot antidopningsreglerna”, – meddelar WADA-direktören Oliver Niggli i ett internt brev inom organisationen, som New York Times nu har fått tillgång till.

Källa: https://www.nytimes.com/2017/09/12/sports/olympics/russian-doping-wada.html

Oleg Mezjuev

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s