Ryska federationsrådet avslöjar USA-inblandning i ryska regionalval

15 september 2017. Andrej Klimov, ordföranden inom Federationsrådets kommission för försvar av suveräniteten och förhindrande av inblandning i Rysslands inre angelägenheter, sade att det finns fakta som bekräftar utländska staters – bl.a. USA:s – inblandning i de ryska regionalvalen som genomfördes den 10 september.

Federationsrådet_regionalvalKommissionsmedlemmen Oleg Morozov sade att uppgifter som bekräftar inblandning utifrån inkom till kommissionen från den Federala tjänsten för finansövervakning (Rosfinmonitoring). Myndighetens presstjänst avstod från att kommentera det hela.

Enligt Klimov överförde utländska stater pengar ”både som kontanter, som alternativa betalningsmedel och som kryptovaluta” till ryska fonder, som sysslar med valen, för att stödja någon bestämd kandidat och få denne vald till posten som regionschef. Pengarna överfördes via länder ”som saknar lagar om utländska agenter”.

Klimov underströk att det handlar om flera stater som hade blandat sig i de ryska regionalvalen, men att ”USA utgör det största centret, varifrån denna typ av aktivitet utgår”. Enligt källan har Rosfinmonitoring bekräftat för Klimov att ”amerikanska dollar” har skickats via Kazachstan till ryska organisationer som specialiserar sig på politiska teknologier.

Andrej Klimov sade också att kommissionen har föreslagit att man ska förbjuda kandidater i valen att ha ställföreträdare med dubbla medborgarskap. Han underströk att ett sådant förbud verkligen behövs, detta för att man ska kunna undvika situationer där ”den ryske kandidatens ställföreträdare blir en person från ett annat land och som förverkligar sina politiska idéer via kandidaten”.

Källa: http://rusnext.ru/news/1505443145

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s