Syriska regeringstrupper och ryskt flyg i viktig kapplöpning mot USA vid Deir ez-Zor

16 september 2017. I skydd av tunga eldkastarsystem av typen ”Solntsepiok” (TOS-1A) och med hjälp av ryskt flygunderstöd förbereder sig syriska regeringstrupper på att korsa floden Eufrat vid den nyligen deblockerade staden Deir ez-Zor.

Deir ez-Zor-Mi-8Att korsa Eufrat är nu ett högprioriterat och livsviktigt mål för den syriska regeringsarmén, som måste uppnås på kortast möjliga tid.

Det ansvarsfulla uppdraget har anförtrotts en av de syriska hjältarna, general Suheil al-Hassan (från de syriska ”Tigrarna”), som deltog i befrielsen av Deir ez-Zor.

För att kunna korsa Eufrat har ”Tigrarnas” förtrupper förstärkts med tunga vapen och stridsmateriel. Norr om Deir ez-Zor, i trakten av Ayash har regeringstrupperna placerat ut raketartilleri av typen ”Grad”, många artilleripjäser och tunga eldkastarsystem TOS-1A (”Solntsepiok”).

TOS-1AStormtrupperna har förstärkts med en pontonbataljon från den syriska armén, med hjälp av vilken övergången av Eufrat förbereds.

I nuvarande stund har Eufrat redan överskridits av mindre enheter ur den syriska regeringsarmén – stormtrupper som håller ett brohuvud på andra sidan floden i väntan på att huvudstyrkorna skall ta sig över. I närheten av staden har en startplatta för helikoptrar gjorts i ordning, där militära transporthelikoptrar av typen Mi-8 bidar sin tid inför den kommande framryckningen.

Det bör understrykas att forseringen av Eufrat kommer att ha en enorm betydelse för krigets fortsatta utveckling, eftersom man kommer att kunna hejda kurdernas framryckning på den östra sidan om Eufrat, vilket kommer att starkt minska USA:s inflytande i Syrien.

Källa: http://rusvesna.su/news/1505513610

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s