Pentagon: Ryskt flyg har attackerat USA-allierade styrkor vid Deir ez-Zor

Den USA-ledda internationella koalitionen riktade idag anklagelser mot Ryssland för påstådda ryska flygbombningar mot pro-amerikanska SDF:s (”Syriska demokratiska styrkor”, som tränas och beväpnas av Pentagon) ställningar.

Russian_military_planeOmkring 00:30 GTM (03:00 Moskva-tid) den 16 september 2017 genomförde ryska styrkor en attack öster om floden Eufrat i Syrien i närheten av Deir ez-Zor, som har lett till att flera soldater ur koalitionens allierade styrkor har sårats”, – sägs det i ett meddelande från den USA-ledda koalitionens presstjänst.

Det har tidigare rapporterats att den USA-ledda koalitionen har trängt in i provinsen Deir ez-Zor medan syriska regeringsstyrkor och ryskt flyg har inlett en operation som har som mål att förhindra den här expansionen.

Den USA-stödda kurdisk-arabiska koalitionen ”Syriska demokratiska styrkor” (SDF; av ”Syrian Democratic Forces”), som ofta strider tillsammans med amerikanska specialstyrkor, vilka kontrollerar och tränar SDF:s soldater, har under den förra helgen inlett den sedan länge utlovade framryckningen i riktning mot staden Deir ez-Zor och hotar därmed att ta över oljefälten i närheten av provinsens huvudstad samt ta kontrollen över en viktig gränsövergång vid gränsen mot Irak.

Syriska regeringsarmén och det ryska kommandot har inlett förberedelser inför en övergång av floden Eufrat för att förhindra de pro-amerikanska styrkornas avancemang och expansion i området. Regeringssidan har redan en pontonenhet på plats som skall möjliggöra flodövergången som kommer att ske i skydd av de ryska flygstyrkorna.

Ryan Dillon, talesmannen för den USA-ledda ”Operation Inherent Resolve” har publicerat ett foto från ett fältsjukhus, där sårade efter det påstådda bombanfallet vårdas:

Koalitionens sjukvårdare undersöker SDF:s soldater, som har sårats efter ett ryskt bombanfall mot en för ryssarna känd ställning”, – lyder kommentaren till bilden.

Från rysk sida har det kommit uppgifter om att den USA-ledda kudisk-arabiska styrkan (SDF) vid Deir ez-Zor har övertgait Daesh (ISIS) ställningar i området utan att ha avlossat ett enda skott, vilket väcker vissa funderingar.

Källa: http://rusvesna.su/news/1505597377

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s