Stridshandbok utgiven i USA inför ett eventuellt krig med Ryssland

23 september 2017. USA:s militära kommando har publicerat en handbok i vilken man lägger fram sin vision av hur man ser på Rysslands stridsstaktik och där man föreslår metoder, som skall användas för att stå emot den.

Military_drillsDen 68-sidiga broschyren innehåller en sammanställning över rysk militär teknologi och rysk stridstaktik.

Broschyren heter Russian New Generation Warfare Handbook”. Den gavs ut redan 2016 men har först nyligen fått en större spridning via internet.

I handboken upprepas vanligen spridda amerikanska propagandastämplar och talas om ett ”hybdridkrig”, som Ryssland påstås bedriva.

Amerikanska militärens visar störst intresse för operationen på Krim, där det enligt deras uppfattning deltog ”mindre enheter ur specialförband”.

Författarna noterar bland annat att Ryssland har lyckats bemästra en taktik som är används inom den amerikanska armén. Det handlar om användningen av drönare och stealth-teknologier för att upptäcka och sedan förstöra fiendeobjekt.

Som exempel på svaga sidor nämns bland annat att Ryssland har liten mängd elektroniska och luftvärnshjälpmedel samt ”låg motivation” bland ryska värnpliktiga.

Tidigare har den amerikanska kongressen lagt fram ett lagförslag för att skydda sina soldater mot ”rysk propaganda” ute på de sociala nätverken. Initiativtagarna bakom lagförslaget anser att vissa sajter för amerikanska veteraner är ”proryskt sinnade”.

Källor: http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/the-us-armys-handbook-defeating-russia-war-22439

https://iz.ru/649662/2017-09-23/armiia-ssha-vypustila-posobie-po-voine-s-rossiei

Oleg Mezjuev

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s